miércoles, 30 de abril de 2014

Mètodes i dissenys

Benvinguts de nou família!

A l’article d’avui podreu aprendre, com sempre, una miqueta més sobre els vostres fills i filles. Exactament, us oferim tot un seguit de recursos, que podreu consultar quan vulgueu, que contenen informació sobre el desenvolupament dels vostres fills i filles de fins a 6 anys.
El primer recurs que us proposo i on estic segura que podreu trobar moltíssims llibres en relació al desenvolupament dels vostres infants és la biblioteca. En aquest espai podreu gaudir de la recomanació del/a bibliotecari/a i/o demanar-li informació i referències sobre els llibres que busqueu. Si la biblioteca a la que aneu forma part de la Xarxa de Biblioteques de Catalunya i en sou socis, a més dels llibres que tinguin allà disposareu, també, dels de la resta de biblioteques membres de la xarxa. És un recurs econòmic i a disposició de tothom, tot i que no sempre la tenim en ment!
Un dels llibres que jo, personalment, us recomanaria és La primera infància i el seu futur de Jesús Palacios i Elsa Castañeda.
Un altre lloc on la informació és infinita és Internet. Per accedir-hi és necessari disposar d’un ordinador i accés a la xarxa. Si no disposeu d’aquests elements, cal que sapigueu què a la majoria de biblioteques municipals en tenen i estan a disposició d’aquells que els necessitin. D’altra banda, és important que aneu amb cura alhora d’escollir les pàgines web què llegiu, ja que és un espai en el que qualsevol pot penjar-hi contingut i és habitual trobar-ne de fals. Jo us recomano dues pàgines web per tal que les pugueu visitar i consultar quan us sembli oportú:
- Guia de criança: aconsella sobre com anar modificant els hàbits d’autonomia, la comunicació i el llenguatge, els límits i els jocs en funció del desenvolupament dels infants entre 2 i 4 anys. L’enllaç on podreu trobar-la és el següent:
http://w110.bcn.cat/SantMarti/Continguts/final%20guia%20CRIAN%C3%87A%2018-6-13.pdf
- L’infant de 0 a 3 anys: és un document que mostra les pautes que indiquen l’evolució dels nens i nenes. En la lectura d’aquest manual és important que tingueu en compte que cada nen o nena té un ritme maduratiu diferent de la resta. L’enllaç on podreu trobar-lo és el següent: http://www.xtec.cat/alfresco/d/d/workspace/SpacesStore/d48e6658-4868-4846-a6f7-7a36f83ea845/guia_de_desenvolupament_0-3_anys.pdf
Un altre dels recursos als quals podeu accedir per a qualsevol dubte i/o consulta sobre el desenvolupament del vostre fill o filla és el CDIAP. El CDIAP és un centre de desenvolupament infantil i atenció precoç amb el qual podràs consultar si creus que el desenvolupament del teu fill o filla no és adequat a la seva edat. Els diferents professionals del centre us faran un diagnòstic i seguiment, si el necessita, o us tranquil·litzarà en cas de què no sigui res.
N’hi ha diversos en tot Catalunya. En el següent enllaç podràs consultar quin és el que us queda més a prop en funció de la zona en què visqueu: http://www20.gencat.cat/portal/site/bsf/menuitem.cb7c44c1c72cf6b43f6c8910b0c0e1a0/?vgnextoid=2d7cd105c36d5210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=2d7cd105c36d5210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

2 comentarios:

  1. Hola som el grup del bloc “El desenvolupament infantil FPDL” (http://eldesenvolupamentdelinfantfpd.blogspot.com.es/)
    Ens agradaria saber perquè ens recomanes el llibre “La primera infància i el seu futur de Jesús Palacios i Elsa Castañeda” i no un altre? Que hi podem trobar en aquest llibre?

    ResponderEliminar
  2. Hola,
    Us recomano aquest llibre, ja que tracta la importància que tenen els primers anys de vida i les influències educatives en aquesta etapa, el que resultarà un paper decisiu durant la resta de la seva vida.
    Podríem recomanar-ne d’altres, n’estem segurs que n’hi ha molts i de molt bons. No obstant, hem recomanat aquests perquè després de fer-ne la lectura havíem sintetitzat força continguts de manera clara i precisa, per tant podem qualificar-lo de força útil i usual.
    En el següent enllaç podràs trobar-ne el llibre en format pdf: http://www.oei.es/metas2021/LAPRIMERAINFANCIA.pdf

    ResponderEliminar